Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vybrané prípady 21. týždeň 2022

Dátum: 06.06.2022
Autor: Mestská polícia mesta Nitra
Vybrané prípady 21. týždeň 2022

Na našej webovej stránke Vám prinášame týždenné prehľady prípadov alebo zásahov príslušníkov Mestskej polície v Nitre. Do tohto prehľadu nezaraďujeme riešenia všetkých priestupkov alebo správnych deliktov, ktoré sme riešili či objasňovali, pretože opis tejto každodennej štandardnej práce by mohol pôsobiť nudným dojmom. Preto sme sa rozhodli v krátkosti opísať iba tie udalosti, ktoré sú o niečo neštandardnejšie, možno zaujímavejšie alebo si myslíme, že by ste o nich vedieť mali.

UDALOSTI  – 21. TÝŽDEŇ

 

23.05.2022 – PONDELOK:

V popoludňajších hodinách príslušník operačného strediska mestskej polície prijal podnet občana o nehybne ležiacom mužovi na Zvolenskej ulici na sídlisku Klokočina. Vyslaní príslušníci oznam preverili, na mieste zistili ležať muža bez pohybu, skontrolovali mu bazálne životné funkcie, tie boli stabilizované, muž nemal žiadne vonkajšie viditeľné zranenia. Po jeho prebratí zistili, že štyridsaťjedenročný muž z Nitry neutrpel žiadne zranenia, nesťažoval sa na bolesti alebo iné zdravotné problémy, lekárske ošetrenie odmietol, bola však zjavná skutočnosť, že muž skonzumoval väčšie množstvo omamnej látky, pravdepodobne alkoholu, čo sa dalo rozpoznať podľa všeobecne známych vonkajších medicínskych príznakov. Po prebratí muž uviedol, že si trochu oddýchne a presunie sa domov, ktorý mal v blízkosti na rovnakej ulici.

 

24.05.2022 – UTOROK:

Na sídlisku Klokočina na ulici Na Hôrke vo večerných hodinách hliadka mestskej polície prevzala od občana nájdenú peňaženku i s rôznymi dokladmi a kartami. Operačný príslušník zistil telefonický kontakt na majiteľa nálezu a vyzval ho, aby si prišiel svoj majetok vyzdvihnúť. Päťdesiatdvaročný muž zo Senca tak neskôr vykonal a svoje doklady si v poriadku prevzal na útvare mestskej polície na Cintorínskej ulici.  

 

25.05.2022 – STREDA:

Počas hliadkovania príslušníci mestskej polície na poludnie  zistili poškodenie prístrešku autobusovej zastávky na Stračej ulici. Po krátkom objasňovaní na mieste zistili, že  objekt zastávky značne poškodil šesťdesiatročný vodič zo Serede svojim nákladným vozidlom. Ten mestským policajtom uviedol, že pri cúvaní zachytil prístrešok zastávky, ktorý sa v dôsledku nárazu celý zosunul na zem. Hliadka s vodičom vykonala pohovor a následne boli na miesto privolaní príslušníci dopravnej polície policajného zboru, ktorí si celú vec prevzali na doriešenie.

 

Operačný príslušník mestskej polície v popoludňajších hodinách prijal oznam šesťdesiatsedemročnej občianky z Topoľčianskej ulici v mestskej časti Dražovce o uhryznutí psom. Hliadka od oznamovateľky zistila, že pred tromi dňami ju pohryzol pes na menovanej ulici a počas ošetrenia v nemocnici ju lekár informoval a zároveň vyzval, aby vec oznámila aj na polícii. Poškodená žena hliadke označila majiteľku psa, ktorý ju uhryzol. Ten však nakoniec patril inej osobe z miestnej komunity, tridsaťšesťročnej žene zo Zlatých Moraviec, v súčasnosti bytom na Topoľčianskej v Dražovciach, ktorá priznala, že vie, že jej pes niekoho nevyprovokovane pohrýzol. Priznala tiež, že skutok nenahlásila, psa prihlásila do nitrianskej evidencie psov a poškodenej neposkytla doklad o očkovaní psa. Mestskí policajti majiteľku psa na mieste doriešili za priestupok v blokovom konaní. Na druhý deň poškodená informovala operačného príslušníka o tom, že majitelia psa sa jej preukázala potvrdením o povinnom očkovaní psa.

 

26.05.2022 – ŠTVRTOK :

V neskorých, takmer nočných, hodinách operačný príslušník mestskej polície prevzal podnet od občana z Janíkoviec, podľa ktorej je údajne proti svojej vôli vo svojom dome zatvorený majiteľ domu na Dolnej ulici. Toho má údajne v dome zatvárať jeho sestra. Na miesto vyslal preveriť oznam motorizovanú hliadku, tá našla dom uzamknutý, neosvetlený, bez zjavného pohybu. Mestskí policajti vykonali pohovor s oznamovateľom, nenadobudli však dôvodné podozrenie, že  v dome je páchaná trestná činnosť vo forme obmedzovania osobnej slobody a tým sa značne znížila aj možnosť využiť oprávnenie na násilné vniknutie do obydlia. Šesťdesiatdvaročný užívateľ domu je v nehnuteľnosti na pobyt prihlásený sám. Zároveň zistili, že muža má údajne navštevovať jeho sestra bývajúca v obci Cabaj-Čápor. Na druhý deň mestskí policajti v spolupráci so sociálnym útvarom zistili, že sestra muža z Janíkoviec svojho brata priebežne navštevuje, nosí mu stravu, zabezpečuje nákupy, prípadne návštevy lekárov a podľa jej vyjadrenia si telefonujú každý deň. Zároveň uviedla, že brat predmetnú nehnuteľnosť previedol na ňu s priznaným doživotným užívateľským právom. Podľa jej vyjadrenia mohol oznamovateľ nadobudnúť nepravdivý pocit, že jeho sused je v dome zatváraný, pretože ten po dvojročných protikovidových opatreniach prestal chodiť do kostola, na nákupy, prípadne na prechádzky, utiahol sa doma a nevychádzal von. Hliadka po zistení a preverení týchto informácií skonštatovala, že život, zdravie alebo slobodný pohyb muža z Janíkoviec nie sú v ohrození, ani nijako obmedzované.  

 

27.05.2022 – PIATOK

V popoludňajších hodinách počas kontroly dodržiavania verejného poriadku a predpisov statickej dopravy mestskí policajti na Župnom námestí zistili nezabezpečené osobné motorové vozidlo, ktoré  malo otvorené okno. Tým sa stalo potenciálnym objektom záujmu páchateľov trestnej alebo inej protispoločenskej činnosti. Príslušník operačného centra zistil totožnosť a telefonický kontakt na držiteľku vozidla a po skontaktovaní ju vyzval, aby sa dostavila na miesto. Tá výzve vyhovela, vozidlo si skontrolovala a po vyhlásení, že nie je poškodené a nič z neho nechýba, svoje auto riadne uzatvorila.

 

Počas hliadkovania na sídlisku Chrenová na Výstavnej ulici mestských policajtov vo večerných hodinách upozornili miestni občania, že v telese bankomatu našli nevyzdvihnuté bankovky v sume 1000,-€. Príslušníci podnet začali preverovať a počas dokumentovania veci ich oslovil 44 ročný muž z obce Veľký Lapáš, ktorý po preukázaní svojej totožnosti a dokladu o vybraní hotovosti hodnoverným spôsobom preukázal majetkovú príslušnosť k zabudnutým bankovkám v bankomate Slovenskej sporiteľni.

 

28.05.2022 – SOBOTA :

V neskorých nočných hodinách mestskí policajti na Mostnej ulici pred prevádzkou RIO spozorovali dvoch mužov, ktorí sa napádali päsťami. Príslušníci ich vyzvali, aby obaja upustili od protiprávneho konania a keďže výzve v zápale zápasu nevyhoveli, použili miernejšie donucovacie prostriedky, aby oboch od seba oddelili a zabránili tak eskalácii fyzického napádania. Počas použitia donucovacích prostriedkov nedošlo k poraneniu osôb, voči ktorým zakročované. Po upokojení situácie mestskí policajti zistili, že napadnutý dvadsaťosemročný muž z obce Vinodol krváca z utŕžených rán na hlave a nohe. Na miesto mu preto príslušníci privolali sanitku rýchlej zdravotnej pomoci, posádka ktorej si zraneného prevzala na ošetrenie. Priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, ktoré sa svojim konaním dopustil dvadsaťšesťročný útočník z Nitry a ktorý bitku inicioval, mestskí policajti postúpili na vecne a miestne príslušný správny orgán na objasnenie.

 

29.05.2022 - NEDEĽA:

Hliadka mestskej polície v popoludňajších hodinách pri kontrole verejného poriadku na Mostnej ulici našla na autobusovej zastávke mobilný telefón značky Motorola. O náleze neskôr informovali majiteľku, ktorá si telefón v budove útvaru mestskej polície na Cintorínskej ulici prevzala.

 

Mestskí policajti na oslavách Medzinárodného dňa detí na Svätoplukovom  námestí prezentovali ukážky pracovnej kynológie, ukážky sebaobrany a rôzne iné zábavné či edukačné činnosti pre deti.

https://youtu.be/xJrq40FJvG8

MDD_2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.