Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Organizačný poriadok a štruktúra

Mestského zastupiteľstva v Nitre na riadnom 25. zasadnutí uznesením  č. 773/2012 schválilo organizačnú štruktúru Mestskej polície v Nitre a Organizačný poriadok Mestskej polície v Nitre. platný od 14.12.2012.

Mestská polícia Nitra sa v súvislosti s realizáciou výkonu služby delí na dva ucelené obvody.

     V obvode MESTO je zaradených 39 príslušníkov (z toho jedna príslušníčka na materskej), ktorí sa členia na veliteľa obvodu, zástupcu veliteľa obvodu, štyroch príslušníkov na operačnom pracovisku a príslušníkov vo výkone služby. Príslušníci obvodu Mesto prednostne realizujú výkon služby v lokalite staré mesto, sídlisko Chrenová, celá oblasť Zobora a prímestských častiach Janíkovce a Dražovce. 
       
     V obvode KLOKOČINA je zaradených 23 príslušníkov (z toho jedna príslušníčka na materskej dovolenke), ktorí sa členia na veliteľa obvodu a príslušníkov vo výkone služby.  Príslušníci obvodu Klokočina prednostne realizujú výkon služby v lokalite celého sídliska Klokočina, prímestskej časti Mlynárce, Horné  a Dolné Krškany, Kynek a Párovské háje.


Prirodzenou hranicou medzi jednotlivými obvodmi je železničná trať, vynímajúc prímestské časti  Mlynárce a  Horné a Dolné Krškany spadajúce do obvodu Klokočina, ležiace za touto hranicou v oblasti na východ od železničnej trate. 
 
     Zaraďovaním stálych príslušníkov mestskej polície - okrskárov, ktorí budú zodpovední za verejný poriadok v pridelenej mestskej časti si mestská polícia sľubuje lepší kontakt s občanmi i okamžité riešenie vzniknutých problémov.

     Mestská polícia v Nitre v súčasnosti vo výkone služby využíva jedno vozidlo Hyundai Tucson, štyri vozidlá Dacia (Duster 3x, Logan) a tri vozidlá Škoda (Octavia, Octavia Combi, Yeti), dva elektromobily Nissan Leaf

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Organizačný poriadok Veľkosť: 257.3 kB Formát: pdf Dátum: 20.2.2022
Štruktúra MsP Veľkosť: 1012.9 kB Formát: jpg Dátum: 20.2.2022