Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vybrané prípady 14. týždeň 2023

Dátum: 18.04.2023
Autor: Mestská polícia mesta Nitra
Vybrané prípady 14. týždeň 2023

Na našej internetovej stránke Vám prinášame týždenné prehľady prípadov alebo zásahov príslušníkov Mestskej polície v Nitre. Do tohto prehľadu nezaraďujeme riešenia všetkých priestupkov alebo správnych deliktov, ktoré sme riešili či objasňovali, pretože opis tejto každodennej štandardnej práce by mohol pôsobiť nudným dojmom. Preto sme sa rozhodli v krátkosti opísať iba tie udalosti, ktoré sú o niečo neštandardnejšie, možno zaujímavejšie alebo si myslíme, že by ste o nich vedieť mali.

 

UDALOSTI  – 14. TÝŽDEŇ

 

03.04.2023 – PONDELOK:

Mestskí policajti v nočných hodinách počas hliadkovania a kontroly verejného poriadku v uliciach sídliska Chrenová našli na Dlhej ulici odhodené použité injekčné striekačky. Keďže striekačky veľmi pravdepodobne mohli byť kontaminované a mohli byť potenciálnym zdrojom prenosných infekčných chorôb, mestskí policajti ich vyzbierali a uložili do špecializovanej nádoby na tento druh odpadu, ktorý neskôr likviduje spolupracujúce Občianske združenie STORM.

 

04.04.2023 – UTOROK:

Tridsať minút po polnoci bola spustená signalizácia na objekte Materskej školy na Nedbalovej ulici, ktorý je napojený na pult centrálnej ochrany mestskej polície. Príslušníci po príchode k budove vykonali vonkajšiu obhliadku objektu, pričom narušenie nezistili. Následne na miesto telefonicky privolali kontaktnú zodpovednú osobu, s ktorou vykonali vnútornú obhliadku objektu taktiež s negatívnym výsledkom. Budova neniesla známky vlámania alebo inej trestnej činnosti.

 

V nočných hodinách príslušníci mestskej polície na Párovskej ulici zistili zaparkované osobné motorové vozidlo, ktoré malo otvorený batožinový priestor. Po obhliadke skonštatovali, že vozilo nenieslo známky násilného otvorenia alebo poškodenia. Operačný príslušník zistil v evidencii totožnosť držiteľa vozidla, ktoré patrilo leasingovej spoločnosti v Bratislave. V evidencii priestupkov mestskí policajti zistili aj totožnosť nitrianskeho vodiča, ktorý sa už v minulosti dopustil priestupku predmetným vozidlom, preto ho oslovili v mieste bydliska a informovali ho o zistenej skutočnosti. Keď zistili, že on je vodičom otvoreného vozidla, vyzvali ho, aby sa k svojmu autu dostavil a zabezpečil ho pred odcudzením. Ten výzvu uposlúchol, vozidlo skontroloval a po vyhlásení, že nie je poškodené a nič z neho nechýba, vozidla uzamkol. Uviedol, že si nevie vysvetliť, ako sa mohli zadné dvere batožinového priestoru otvoriť, v práci dá preveriť možnú elektronickú poruchu a hliadke poďakoval.

 

05.04.2023 – STREDA:

Mestskí policajti v dopoludňajších hodinách počas hliadkovej činnosti na Štúrovej ulici pri obchodnom dome Tesco spozorovali zaparkované osobné motorové vozidlo, na ktorom boli otvorené dvere batožinového priestoru. Pri vozidle sa nikto nenachádzal. Operačný príslušník v evidencii zistil totožnosť držiteľky vozidla i telefonický kontakt a informoval ju o zistenej skutočnosti, zároveň ju vyzval, aby sa k svojmu autu dostavila a zabezpečila ho pred odcudzením. Ani toto vozidlo nevykazovalo známky násilného otvorenia alebo inej trestnej činnosti, čo potvrdila aj majiteľka auta z obce Zbehy, ktorá v krátkom čase prišla k vozidlu, skontrolovala ho a uzamkla.

 

Na sídlisku Chrenová na Dlhej ulici hliadkujúci príslušníci mestskej polície zistili mŕtvu, pravdepodobne motorovým vozidlom zrazenú, líšku. Nález nahlásili zodpovednej osobe nitrianskej okresnej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu za účelom sanácie mŕtveho lesného zvieraťa.

 

06.04.2023 – ŠTVRTOK :

Mestskí policajti v popoludňajších hodinách počas kontroly verejného poriadku a statickej dopravy zistili poškodenú vozovku na ulici Fraňa Mojtu, ktorá sa prepadávala a pri krajnici sa vymletím podložia cesty vytvorila rozrastajúca sa diera s rozmermi približne 40 x 40 cm. Keďže miesto sa stalo potenciálnou hrozbou pre motorizovaných účastníkov cestnej premávky, mestskí policajti, aby preventívne predišli hroziacim dopravným nehodám alebo škodovým udalostiam, označili tento úsek výstražnou páskou a poruchu nahlásili príslušnej inštitúcii na urýchlené odstránenie.

 

V popoludňajších hodinách mestskí policajti preverovali oznam o voľne pobehujúcom psovi na Zlatomoraveckej ulici pri obchodnom centre Kaufland. Vďaka nitrianskej oznamovateľke zistili a odchytili psa, čierneho kríženca s bielymi fľakmi s obojkom a evidenčnou známkou na krku. Podľa čísla na známke operačný príslušník zistil totožnosť držiteľa psa a informoval ho o odchyte a mieste, kde si môže psa prevziať. Dvadsaťjedenročný nitriansky majiteľ tak urobil a psa si od mestských policajtov v poriadku prevzal.

 

07.04.2023 – PIATOK :

Krátko po poludní mestskí policajti preverovali oznam občana o poškodenej reklamnej betónovej skruži po dopravnej škodovej udalosti na ulici 7. pešieho pluku. Po obhliadke a vizuálnej kontrole poškodeného miesta príslušníci mestskej polície privolali hliadku dopravnej polície policajného zboru, ktorá prípad prevzala do svojej kompetencie, príslušníci udalosť zdokumentovali a prevzali na objasnenie.

 

08.04.2023 – SOBOTA :

Hodinu a pol po polnoci hliadkujúci mestskí policajti, ktorí dohliadali na dodržiavanie verejného poriadku na exponovanej Mostnej ulici, prevzali od okoloidúceho občana mobilný telefón továrenskej značky IPHONE, ktorý nálezca našiel na chodníku na menovanej ulici. Operačnému príslušníkovi sa podarilo odovzdať majiteľovi smartfónu informáciu, že jeho zariadenie sa našlo a taktiež i miesto, kde si ho môže prevziať. Majiteľ z obce veľké Zálužie vo veku devätnásť rokov sa v priebehu dvoch hodín dostavil na útvar mestskej polície a svoje mobilné zariadenie si v poriadku prevzal a poďakoval.

 

Vo večerných hodinách mestskí policajti na sídlisku Klokočina – Diely na Jarabinovej ulici odchytili voľne behajúceho psa bez dozoru. Pes nemal na sebe evidenčnú známku alebo iný marker, ktorý by pomohol identifikovať totožnosť držiteľa psa. Preto na miesto privolali zmluvného veterinára, ktorý si psa prevzal a umiestnil v jeho záchytnom zariadení. 

 

09.04.2023- NEDEĽA:

V popoludňajších hodinách príslušníci mestskej polície v mestskej časti Dražovce na podnet miestneho občana odchytili psa hnedej farby rasy Jazvečík, ktorý, podľa oznamovateľa, dlhšiu dobu pobehoval po verejnom priestranstve bez dozoru alebo osoby, ktorá by ho viedla. Keďže nebolo možné zistiť totožnosť súčasného alebo bývalého držiteľa psa, mestskí policajti sa po odchyte so psom presunuli na útvar mestskej polície na Cintorínskej ulici, kde si ho neskôr prevzal privolaný asistent nitrianskeho zmluvného veterinára do svojej starostlivosti a umiestnil ho do ich záchytného zariadenia. 

 

Mestskí policajti v neskorších popoludňajších hodinách preverovali oznam občana, ktorý uviedol, že na sídlisku Chrenová na Akademickej ulici je pri kovovej bráne uviazaný pes. Telefonický podnet prijal operačný príslušník a na miesto vyslal oznam preveriť motorizovanú hliadku. Tí zistili, že oznam je relevantný, na Akademickej ulici našli priviazaného psa čiernej farby rasy Doberman. Na blízku sa nenachádzala žiadna osoba, ktorá by sa k psovi hlásila. Príslušník na operačnom pracovisku mestskej polície mal vedomosť o majiteľovi, ktorý prostredníctvom sociálnych sietí na internete podobného psa hľadal. Po telefonickom skontaktovaní a rozhovore sa nitriansky majiteľ psa z mestskej časti Krškany presunul na Akademickú, kde spoznal svojho psa a pes zjavne spoznal svojho pána. Po preverení majetkovej príslušnosti si majiteľ psa v poriadku prevzal a príslušníkom poďakoval.

Vo večerných hodinách počas hliadkovania mestskí policajti spozorovali dym na Súľovskej ulici, ktorá je známa svojim znečistením viacerými nelegálnymi skládkami odpadu. Na jednom z miest príslušníci zistili horiaci odpad a keďže nebolo možné požiar uhasiť vlastnými silami a prostriedkami, na miesto privolali hasičov, ktorí oheň lokalizovali a v priebehu tridsiatich minút zneškodnili.

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.